I vzhled může být důležitý při volbě mezi roletami a žaluziemi

Venkovní žaluzie
Rozhodujete se zda venkovní rolety nebo žaluzie?
17.2.2022
Roleta den a noc
Dá se přes rolety vidět ven?
26.9.2022
Venkovní žaluzie
Rozhodujete se zda venkovní rolety nebo žaluzie?
17.2.2022
Roleta den a noc
Dá se přes rolety vidět ven?
26.9.2022

I vzhled může být důležitý faktor při volbě mezi roletami a žaluziemi

Není velkým tajemstvím, že za většinou našich voleb zda si něco pořídit nebo ne hraje klíčovou roli také vzhled. Pokud jde o novostavbu nebo projekt, může mít investor klíčové rozhodnutí před projektanty a architekty.

Jak tedy rozhodnout mezi roletami a žaluziemi čistě na úrovni vzhledu?

Vzhled venkovních rolet

Začneme u venkovních rolet. Venkovní rolety tvoří jednotlivé lamely, které jsou zpravidla vyplněny polyuretanovou pěnou za účelem vyšší pevnosti celé konstrukce. Lamely jsou vzájemně spojené do zámků a vytahují se do roletové schránky. Roletová schránka může být buď viditelná nebo zaomítnutá.

Náskok má ten, kdo se roletami počítá již ve fázi projektu. V takovém případě se dá nad okno připravit roletový překlad nebo přichystat skrytou schránku pod zateplení a omítku. Druhé řešení je určené pro dodatečnou montáž rolet na již hotovou stavbu.  Při této realizaci je nutné počítat s tím, že roletová schránka bude vidět a že si pro sebe sebere malou část ze světelnosti oken – nicméně ne tolik, jako venkovní žaluzie. Roletovou schránku pro vás připravujeme ve třech variantách – v základní se zkosenou hranou, ve čtvrtkulaté variantě nebo s půlkulatou schránkou.

venkovní žaluzie

Vzhled venkovních žaluzií

Žaluzie jsou na první pohled rozpoznatelné podle jednotlivých lamel, které jsou osazeny do textilního žebříčku. Ten je obdobný jako u vnitřních horizontálních žaluzií, které zná v podstatě každý. V případě venkovních žaluzií jsou samozřejmě masivnější a pevnější. Také u venkovních žaluzií jde jejich vzhled přizpůsobit širokou barevnou škálou lamel, do které patří také imitace dřeva. Asi nejdůležitější volbou u venkovních žaluzií je typ lamely. Nejžádanějšími typy lamel jsou lamely typu „S“ nebo „Z“ a také základní varianta „C“. Varianta „F“ se používá v místech, kde je potřeba menší schránky. Žaluzie by měla být opatřená krycím plechem nebo být součástí nějakého systému, který je překryt omítkou.

Obdobně jako u venkovních rolet platí, že je jednodušší počítat se žaluziemi už ve fázi projektu.  Pak stačí si připravit překlady pro žaluzie. Pokud budete mít zájem o instalaci žaluzií dodatečně, je nutné vědět o vyšším krycím plechu, protože žaluziové lamely se při vytahování skládají na sebe a složený paket zabere na výšku více místa, než srolovaný roletový nábal. Lamely jsou vedeny nejčastěji ve vodicích lištách, ale je možno použít i ocelová lanka.

Klíčovou vlastností u venkovních žaluzií je polohování lamel. Nakláněním pak můžete plynule měnit množství procházejícího světla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Montáž zdarma lze uplatnit pouze při uzavírání nové smlouvy na venkovní rolety, venkovní žaluzie a screenové rolety. Na již uzavřené smlouvy nelze akci využít. Jednotlivé slevové akce není možné kombinovat. Akce platí při objednání zakázky a zaplacení zálohy do 31. 3. 2024. Montáž zakázky musí být provedena nejdéle do 31. 5. 2024.

5 LET ZÁRUKA DÍKY GARANČNÍMU SERVISU

Standartní záruku na výrobky (24 měsíců) si můžete prodloužit až na 5 let (60 měsíců) tím, že na nich bude jednou ročně po dobu pěti let prováděn garanční servis. Tím se záruka prodlužuje vždy o rok (do dalšího garančního servisu).

Garanční servis je třeba si objednat na e-mailu servis@almma.cz nebo na telefonním čísle +420 725 003 970. Garanční servis je zpoplatněn dle aktuálního servisního ceníku.

Tato možnost prodloužení záruky se vztahuje na výrobky:

  • předokenní rolety Almma
  • garážová vrata
  • venkovní žaluzie
  • screenové rolety

Při prodloužených zárukách garantujeme dodání nového dílu (materiálu) či jeho opravu ZDARMA. Jeho případná montáž a demontáž není součástí prodloužených záruk a cena za práci a dopravu se řídí platným ceníkem servisních oprav Almma.

Reklamace v záruční lhůtě může být uplatněna pouze po předložení záručního listu (předávacího protokolu). Záruka se vztahuje na nové díly a provedenou práci. Opravený produkt musí být při předání řádně a funkčně vyzkoušen a následně předán objednateli opravy.

REKLAMACE MOTORU

Na motory Somfy je poskytnuta záruka po dobu 5 let (60 měsíců). Tedy i v případě zániku záruky na rolety (24 měsíců), stále trvá záruka na motor jako takový. V případě zjištění závady motoru, bude tento odeslán na reklamaci k výrobci motoru. Na vyřízení reklamace platí standardní zákonná lhůta 30 dnů. Almma v takovém případě zprostředkuje reklamační zásah (posouzení a případná demontáž motoru za účelem vyřízení reklamace). Protože po uplynutí 24 měsíční záruční doby rolet již tyto nejsou v záruce, je doprava, výměna/demontáž motoru zpoplatněna dle aktuálního servisního ceníku Almma.

Servisní zásah pak může probíhat následně:

1. Roleta zůstane demontovaná = bez motoru po dobu nutnou pro vyřízení reklamace. V případě oprávněné reklamace (dle posouzení výrobce na základě záručních podmínek) vám bezodkladně poskytneme nový kus motoru.

2. Po domluvě je možné motor přímo na místě vyměnit za nový kus (bez posouzení výrobcem). V tom případě Vám bude nový motor účtován. Bude-li pak výrobcem reklamace uznána, necháme vám namontovaný nový motor a účtovanou částku vám bezodkladně vyplatíme na účet.