Předokenní rolety do celého paneláku

Jaká je cena venkovních žaluzií?
18.1.2022
predokenni roleta, venkovni roleta
Jaký je rozdíl mezi předokenními roletami a venkovními roletami?
27.1.2022
Jaká je cena venkovních žaluzií?
18.1.2022
predokenni roleta, venkovni roleta
Jaký je rozdíl mezi předokenními roletami a venkovními roletami?
27.1.2022

venkovní rolety do celého paneláku

Předokenní rolety do celého paneláku

 

Jelikož každý chce své bydlení zvelebovat tak, aby se mu doma příjemně bydlelo, investuje často nemalé částky do renovací svého bydlení.

V panelových domech v České republice žije 2,6 milionu obyvatel, což je cca 25% veškerého obyvatelstva. I tato velká skupina investuje nemalé částky do rekonstrukcí bytových jader, koupelen, kuchyní, mění dispozice bytu apod. Naprostá většina těchto lidí je členy Bytových družstev (BD) nebo Společenství vlastníků bytových jednotek (SVJ, SVBJ). Tato družstva nebo společenství investují nejen do společných částí domu (výtahy, společné prostory, chodby, vstupní prostory, zabezpečení, výměna oken, zateplení domu). Jistě, každý se snaží investovat našetřené finanční prostředky s rozvahou a s co nejlepším úmyslem, ale stává se často, že člověk nedomyslí kroky, které učinil. Pokud se zaměříme například na zateplení domu, tak před zateplením dochází takřka vždy k výměně oken s následným zateplením. Ano, tyto kroky jsou správné, po jeho dokončení má dům nové zateplení a novou fasádu a dům vypadá jako nový, ale nezapomněli jsme na něco jiného?

V bytě je příjemněji, přes okna nefouká, nová fasáda rovněž snižuje tepelné úniky, ale co se bude dít v létě, když teploty stoupají i přes 30 stupňů? V bytě je horko, vzduch je těžký a samotné otevření okna moc nepomáhá. Jedním z řešení je otevřít vstupní dveře společně s oknem a vytvořit průvan, který na chvíli sníží teplotu v bytě. Ano, je to možné řešení, ale chcete mít otevřené dveře na chodbu když se díváte na televizi, sprchujete se, máte návštěvu nebo malé dítě? Otevřené dveře do bytu je veliké bezpečnostní riziko a zaplacené peníze za bezpečnostní dveře v tu chvíli nejsou tou nejlepší investicí. A po zavření dveří je v bytě za malou chvíli opět nesnesitelné dusno a vedro. Panelový dům dokáže velkou část této teploty pohltit a poté následně velmi dlouho naakumulované teplo vyzařovat.Co nebo kdo Vám dokáže s touto situací pomoct?

Odpověď je jednoduchá:

Co Vám pomůže? Předokenní rolety.

Kdo Vám pomůže? Almma s.r.o.

Proč právě předokenní rolety? Protože venkovní rolety jsou tím nejlepším řešením pro snížení teploty. Po stáhnutí venkovní rolety se sluneční paprsky nedostanou k okenní tabuli a nemohou skrz ni zahřívat interiér a je po problému.Hlavním argumentem pro instalaci venkovních rolet u paneláku je jejich odolnost proti větru. Ten bývá velmi silný, zvláště pokud bydlíte ve vyšších patrech. Z tohoto důvodu není montáž venkovních žaluzií úplně nejvhodnější. Vlivem větru mívají venkovní žaluzie tendenci chrastit. Při silném větru může dokonce dojít k jejich trvalému poškození. Tato nevýhoda je dána jejich konstrukcí. Jednotlivé lamely nejsou pevně spojené. Po stranách jsou volně vedeny lanky nebo v liště, a pouze visí v žebříčcích. Ty jim nedávají takovou pevnost vedení. Oproti tomu u rolet jsou jednotlivé lamely spojené takzvanými zámky po celé výšce pancíře.

 

A právě nyní se dostáváme k situaci, kdy se majitel bytu nebo celé družstvo či společenství rozhodne pro investici do předokenních rolet. Na trhu působí mnoho firem, které dodávají předokenní rolety, takže výběr jistě nebude tak těžký. Ale opak je pravdou. Při konzultacích nebo zaměření se zjistí, že okna v jednotlivých bytech jsou překryty izolantem, který tam byl nalepen firmou, která prováděla samotné zateplení domu a novou fasádu. Z rámu okna pro kotvení předokenní rolety z původních 6-8 centimetrů zbývá cca 1,5 centimetru, často i méně. Firma, která prováděla zateplení domu provedla svou práci správně. Musí dodržet postupy pro montáž zateplení, ale člověka, který chce předokenní rolety dostává do svízelné situace. Firmy, které dodávají a montují předokenní rolety, požadují minimálně 4 centimetry rámu pro jejich montáž. Proto je velmi častá odpověď „Na tato okna neumíme předokenní rolety namontovat“.

A kdo Vám tedy pomůže? Almma s.r.o.

Ano, Almma s.r.o. umí montovat předokenní rolety i na tato okna.

Jak to děláme? Jelikož jsme na trhu přes 20 let, máme vlastní výrobu, vlastní montážníky, tisíce realizací a vlastní vývoj, vyvinuli jsme speciální kotvící prvky, které pro takovou montáž používáme. Tyto kotvící prvky jsou samotným KNOW HOW společnosti Almma a jsou vyvinuty tak, aby neporušily samotné zateplení domu, na které se vztahuje záruka, nebo jeho porušením by došlo k jeho znehodnocení.

Toto řešení je tak přelomové, že i konkurence v takovýchto případech sama odkazuje na naši společnost s tím, že jedině Almma dokáže splnit specifické požadavky tohoto kotvení.

Realizace předokenních rolet na zateplené panelové domy a jejich reference naleznete na našich webových stránkách www.almma.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Montáž zdarma lze uplatnit pouze při uzavírání nové smlouvy na venkovní rolety, venkovní žaluzie a screenové rolety. Na již uzavřené smlouvy nelze akci využít. Jednotlivé slevové akce není možné kombinovat. Akce platí při objednání zakázky a zaplacení zálohy do 31. 3. 2024. Montáž zakázky musí být provedena nejdéle do 31. 5. 2024.

5 LET ZÁRUKA DÍKY GARANČNÍMU SERVISU

Standartní záruku na výrobky (24 měsíců) si můžete prodloužit až na 5 let (60 měsíců) tím, že na nich bude jednou ročně po dobu pěti let prováděn garanční servis. Tím se záruka prodlužuje vždy o rok (do dalšího garančního servisu).

Garanční servis je třeba si objednat na e-mailu servis@almma.cz nebo na telefonním čísle +420 725 003 970. Garanční servis je zpoplatněn dle aktuálního servisního ceníku.

Tato možnost prodloužení záruky se vztahuje na výrobky:

  • předokenní rolety Almma
  • garážová vrata
  • venkovní žaluzie
  • screenové rolety

Při prodloužených zárukách garantujeme dodání nového dílu (materiálu) či jeho opravu ZDARMA. Jeho případná montáž a demontáž není součástí prodloužených záruk a cena za práci a dopravu se řídí platným ceníkem servisních oprav Almma.

Reklamace v záruční lhůtě může být uplatněna pouze po předložení záručního listu (předávacího protokolu). Záruka se vztahuje na nové díly a provedenou práci. Opravený produkt musí být při předání řádně a funkčně vyzkoušen a následně předán objednateli opravy.

REKLAMACE MOTORU

Na motory Somfy je poskytnuta záruka po dobu 5 let (60 měsíců). Tedy i v případě zániku záruky na rolety (24 měsíců), stále trvá záruka na motor jako takový. V případě zjištění závady motoru, bude tento odeslán na reklamaci k výrobci motoru. Na vyřízení reklamace platí standardní zákonná lhůta 30 dnů. Almma v takovém případě zprostředkuje reklamační zásah (posouzení a případná demontáž motoru za účelem vyřízení reklamace). Protože po uplynutí 24 měsíční záruční doby rolet již tyto nejsou v záruce, je doprava, výměna/demontáž motoru zpoplatněna dle aktuálního servisního ceníku Almma.

Servisní zásah pak může probíhat následně:

1. Roleta zůstane demontovaná = bez motoru po dobu nutnou pro vyřízení reklamace. V případě oprávněné reklamace (dle posouzení výrobce na základě záručních podmínek) vám bezodkladně poskytneme nový kus motoru.

2. Po domluvě je možné motor přímo na místě vyměnit za nový kus (bez posouzení výrobcem). V tom případě Vám bude nový motor účtován. Bude-li pak výrobcem reklamace uznána, necháme vám namontovaný nový motor a účtovanou částku vám bezodkladně vyplatíme na účet.