Screenové rolety – vrchol elegance s nadčasovou vizáží

Látkové rolety
Látkové rolety, které oknům sluší
10.6.2021
Látkové rolety
Látkové rolety, které oknům sluší
10.6.2021

Třeba jste o nich zase tolik neslyšeli, ale v dnešní době jsou screenové rolety na vzestupu. Především je v kurzu typ venkovních screenových rolet. Jedná se o typ, který vedle velmi dobré funkčnosti, zdobí skvělý estetický dojem a vzhled vašeho domu jasně rozzáří.

Screenové rolety jsou považovány za nadčasový způsob zatemnění. Vedle toho, že dokáží velmi slušně šetřit energii, je jejich velká devíza v míře světelné prostupnosti. Díky tomu dodávají vašemu domu, terase nebo například francouzským oknům a zimním zahradám úplně nový rozměr.

Vše závisí na látce

Je tomu tak. Dnešní screenové rolety jsou vyráběny ze tří základních látek. Hlavní rozdílem těchto látek je technologie výroby, zároveň samozřejmě také jinak vypadají:

  1. Screen

Jedná se o látku pro interiérové i exteriérové využití, která kombinuje polyesterová vlákna a PVC. Taktéž splňuje základní požadavky na funkčnost, design, tepelný i optický komfort, které by očekával každý zákazník. Velkou výhodou je určitá ohnivzdornost, která je na úrovni skupiny B1.

  1. Soltis

Tato látka je vyrobena z vysoce pevného polyesterového vlákna a povrchově upravená pigmentovaným PVC. Díky předpínání technologií Precontraint drží látka stabilně pevný tvar. Vedle toho se pyšní výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. Kromě toho je tento materiál také ideálně průsvitný, čili má výborné vizuální a světelné vlastnosti. Důležitým faktorem je také UV stabilita, což znamená barevnou stálost. Stejně jako typ Screen je odolný vůči ohni, konkrétně dosahuje skupin B1 a M1.

  1. Satiné

Tenhle typ látky je ze skelného vlákna potaženého PVC vrstvou. Taktéž zajišťuje vysokou stabilitu rozměrů, stejně jakoochranu před chemikáliemi a ohněm. Stejně jako typ Soltis má UV stabilitu, navíc je velmi odolná proti povětrnostním podmínkám. Procentuálně je látka složenaze 42% skelným vláknem a z 58% PVC vrstvou. Výjimku tvoří látky Blackout pro kompletní zatemnění.

Screenová roleta

Screenové rolety je nejlepší ovládat motorově

Je to určitě nejpohodlnější a uživatelsky nejpříjemnější způsob ovládání. Výhodou je, že z přihlédnutím k různým typům je možné využít různé doplňky. Například jde o centrální řízení, sluneční nebo větrná čidla, stejně tak také různé spínače. Je to z důvodu toho, že díky těmto doplňkům budou vaše rolety reagovat na silný vítr stejně jako na změny slunečního světla.

Už méně je využívané mechanické ovládání klikou, které nevyžaduje žádnou elektroinstalaci. Stále je to využívaný typ u menších rolet a obecně všude tam, kde se používá menší množství screenových rolet.

Obecně se tento typ zatemnění využívá především u zimních zahrad, venkovních pergol a vůbec tam, kde se na zahradě objevují větší skleněné plochy. Kromě všech uvedených předností screenových rolet, samozřejmě mají funkčnost uchování tepla v zimě a naopak částečně ochlazení a ochrana před sluncem v létě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Montáž zdarma lze uplatnit pouze při uzavírání nové smlouvy na venkovní rolety, venkovní žaluzie a screenové rolety. Na již uzavřené smlouvy nelze akci využít. Jednotlivé slevové akce není možné kombinovat. Akce platí při objednání zakázky a zaplacení zálohy do 31. 3. 2024. Montáž zakázky musí být provedena nejdéle do 31. 5. 2024.

5 LET ZÁRUKA DÍKY GARANČNÍMU SERVISU

Standartní záruku na výrobky (24 měsíců) si můžete prodloužit až na 5 let (60 měsíců) tím, že na nich bude jednou ročně po dobu pěti let prováděn garanční servis. Tím se záruka prodlužuje vždy o rok (do dalšího garančního servisu).

Garanční servis je třeba si objednat na e-mailu servis@almma.cz nebo na telefonním čísle +420 725 003 970. Garanční servis je zpoplatněn dle aktuálního servisního ceníku.

Tato možnost prodloužení záruky se vztahuje na výrobky:

  • předokenní rolety Almma
  • garážová vrata
  • venkovní žaluzie
  • screenové rolety

Při prodloužených zárukách garantujeme dodání nového dílu (materiálu) či jeho opravu ZDARMA. Jeho případná montáž a demontáž není součástí prodloužených záruk a cena za práci a dopravu se řídí platným ceníkem servisních oprav Almma.

Reklamace v záruční lhůtě může být uplatněna pouze po předložení záručního listu (předávacího protokolu). Záruka se vztahuje na nové díly a provedenou práci. Opravený produkt musí být při předání řádně a funkčně vyzkoušen a následně předán objednateli opravy.

REKLAMACE MOTORU

Na motory Somfy je poskytnuta záruka po dobu 5 let (60 měsíců). Tedy i v případě zániku záruky na rolety (24 měsíců), stále trvá záruka na motor jako takový. V případě zjištění závady motoru, bude tento odeslán na reklamaci k výrobci motoru. Na vyřízení reklamace platí standardní zákonná lhůta 30 dnů. Almma v takovém případě zprostředkuje reklamační zásah (posouzení a případná demontáž motoru za účelem vyřízení reklamace). Protože po uplynutí 24 měsíční záruční doby rolet již tyto nejsou v záruce, je doprava, výměna/demontáž motoru zpoplatněna dle aktuálního servisního ceníku Almma.

Servisní zásah pak může probíhat následně:

1. Roleta zůstane demontovaná = bez motoru po dobu nutnou pro vyřízení reklamace. V případě oprávněné reklamace (dle posouzení výrobce na základě záručních podmínek) vám bezodkladně poskytneme nový kus motoru.

2. Po domluvě je možné motor přímo na místě vyměnit za nový kus (bez posouzení výrobcem). V tom případě Vám bude nový motor účtován. Bude-li pak výrobcem reklamace uznána, necháme vám namontovaný nový motor a účtovanou částku vám bezodkladně vyplatíme na účet.