Pomáháme malým, aby vzniklo něco velkého, to je heslem Plzeňské krajské rady dětí a mládeže.

Podporujeme mladé tenisové talenty
27.9.2023
PRAHA: nový showroom na nové adrese!
13.11.2023
Podporujeme mladé tenisové talenty
27.9.2023
PRAHA: nový showroom na nové adrese!
13.11.2023

„Jsme servisní organizací pro spolky pracující s dětmi a mládeží,“ je heslem Plzeňské krajské rady dětí a mládeže. Organizace pomáhá s administrativou, vzděláváním, financemi či pojištěním dětí. Půjčuje vybavení a vede volnočasové centrum Skupovka v Plzni na Borech, kde probíhají všechny možné kroužky a aktivity. Jak by řekla 1. místopředsedkyně paní Barbora Vlnová: „Pomáháme malým, aby vzniklo něco velkého.“ O činnosti organizace si můžete přečíst na webu www.pkrdm.cz

Paní Vlnová kontaktovala společnost Almma s žádostí o instalaci vnitřních žaluzií do objektu v ulici Skupovka a my jí rádi vyhověli. V rámci sponzoringu jsme nainstalovali vnitřní žaluzie na 55 oken. Paní Vlnová si na nás našla čas a v rozhovoru nám předala zajímavé informace o fungování neziskové organizace, která získala prestižní ocenění Neziskovka roku 2021.

Dobrý den, paní magistro, děkuji za Váš čas. Můžete mi v úvodu popsat vaši organizaci?

Jednoduše by se dalo říct, že zastřešujeme spolky, které pracují s dětmi. Jsme jakousi střechou pro stovky lidí, kteří pracují s dětmi po celém Plzeňském kraji. Město Plzeň nám poskytlo budovu, kde se spolky scházejí, organizují a provádějí činnosti pro děti. V dnešní době jsou neziskové organizace zbytečně démonizované a snáší se na ně kritika. Lidé o jejich činnostech často nemají správné informace. Naše organizace pracuje s vedoucími spolků a pomáhá s jejich rozvojem těch nejmenších. Poskytujeme podporu opravdu velkému množství spolků, kde si každé dítě najde to, co ho baví.

Jak dlouho organizace funguje?

Letos jsme oslavili dvacáté výročí.

Jakým způsobem je organizace financována?

O dotace žádáme na ministerstvu školství, na kraji i městě. Teď se ale dotace výrazně krátí. Dostáváme příspěvky na provoz, elektřinu nebo třeba pastelky, ale třeba sehnat peníze na mzdy, je náročnější.

Kolik spolků zastřešujete?

Téměř 70 neziskovek po celém kraji. Je to více než 60 tisíc dětí a tisícovka dospělých. Plejáda činností je opravdu různorodá. Jedná se o různorodé aktivity pro děti. Od přírodovědeckých přes technické, kulturní, sportovní až po kreativní činnosti. Dále tu máme spolky, které se věnují dětem se specifickými potřebami. Všichni si najdou to, co je bude bavit. Věkové rozdělení dětí je různé. Od těch nejmenších až po starší děti.

Zajímavý je třeba spolek mongolské kultury. V Plzní a okolí je velká mongolská komunita, žije jich tu kolem třech tisíc. Každý víkend u nás pořádají sraz, který se věnuje jejich kultuře a tradicím.

V letošním roce jste opět pořádali Festival volného času, který měl rekordní návštěvu.

Pořádáme ho již několik let a letos byl zájem skutečně enormní. Máme radost, že rodiče chtějí, aby děcka jen neseděl doma u počítače, ale věnovala se různým kroužkům a aktivitám. Festival volného času pořádáme pro všechny spolky, aby měly možnost prezentovat svou činnost a rodiče nemuseli jen hledat na internetu. Poznají jednotlivé činnosti, lektory a tak podobně. Letos se zúčastnilo necelých 40 spolků s vice než 250 organizátory. Celé odpoledne byl areál doslova přeplněný. Odhadujeme, že přišlo více než 3 500 návštěvníků. Získali jsme pozitivní ohlasy a vážíme si, jaký zájem festival přinesl.

Před dvěma lety jste získali prestižní ocenění Neziskovka roku 2021.

Jak jsem již zmínila, neziskovky jsou dnes zbytečně démonizované. Toto ocenění jsme získali za systematické vedení neziskové organizace. Posuzuje se mnoho faktorů. Celkové fungování a vedení, řádné účetnictví, rozdělení práce, porady, motivace a tak dále. Je vidět, že to, co děláme, děláme dobře. Výhodou je, že jsme ten rok byli opravdu vidět a zájem o nás výrazně vzrostl. Ve výsledku to nejvíce ocení vedoucích našich spolků.

Jaké akce máte v plánu do konce roku?

  1. listopadu pořádáme v městské zahradě. akci s názvem Kouzelná zahrada. Rozvěsíme světýlka, lampiony, různé lampičky a mezi nimi budou strašidla a pohádkové postavy. Taková strašidelná stezka pro ty nejmenší. Máme přihlášených asi 3000 lidí, takže doufám, že vše zvládneme zorganizovat. Určitě něco naplánujeme i na Mikuláše, to má každoročně velký zájem.

Jak jste přišli na spolupráci s naší společností?

Žaluzie tu byly dlouho a docházelo k poškození. Některé byly ulámané, jinde chyběly řetízky. Zastínění už nebylo dostatečné například při promítání.

Kolegyně začala hledat firmy se stínící technikou. Několik jsme jich oslovili, ale Almma byla jediná, která se nám ozvala. Jednali jsme s vašimi zástupci i panem Trmalem a celkem hladce jsme se domluvili.

Přijeli k vám naši tři technici. Jak hodnotíte jejich práci?

Trošku jsem se obávala, jak budou mít práci zorganizovanou, protože jsme tu měli mnoho dětí, ale vše bylo naprosto v pohodě. Pánům jsme nakreslila plánek, aby věděli, v kterých místnostech se učí a kde je volno. Chlapi chodili poctivě podle rozpisu za což je musím pochválit. S dětmi si vzájemně nepřekáželi a za dvě hodiny všechny žaluzie namontovali. Opravdu jsem nadšená, jak rychle vše zvládli. Navíc po sobě vše uklidili, což není pravidlem. Často se nám stává, že po nějakých opravách běháme s luxem a vysáváme.

Jedná se o různorodé aktivity pro děti. Od přírodovědeckých přes technické, kulturní, sportovní až po kreativní činnosti. Dále tu máme spolky, které se věnují dětem se specifickými potřebami. Všichni si najdou to, co je bude bavit. Věkové rozdělení dětí je různé. Od těch nejmenších až po mládež do 26 let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Montáž zdarma lze uplatnit pouze při uzavírání nové smlouvy na venkovní rolety, venkovní žaluzie a screenové rolety. Na již uzavřené smlouvy nelze akci využít. Jednotlivé slevové akce není možné kombinovat. Akce platí při objednání zakázky a zaplacení zálohy do 31. 3. 2024. Montáž zakázky musí být provedena nejdéle do 31. 5. 2024.

5 LET ZÁRUKA DÍKY GARANČNÍMU SERVISU

Standartní záruku na výrobky (24 měsíců) si můžete prodloužit až na 5 let (60 měsíců) tím, že na nich bude jednou ročně po dobu pěti let prováděn garanční servis. Tím se záruka prodlužuje vždy o rok (do dalšího garančního servisu).

Garanční servis je třeba si objednat na e-mailu servis@almma.cz nebo na telefonním čísle +420 725 003 970. Garanční servis je zpoplatněn dle aktuálního servisního ceníku.

Tato možnost prodloužení záruky se vztahuje na výrobky:

  • předokenní rolety Almma
  • garážová vrata
  • venkovní žaluzie
  • screenové rolety

Při prodloužených zárukách garantujeme dodání nového dílu (materiálu) či jeho opravu ZDARMA. Jeho případná montáž a demontáž není součástí prodloužených záruk a cena za práci a dopravu se řídí platným ceníkem servisních oprav Almma.

Reklamace v záruční lhůtě může být uplatněna pouze po předložení záručního listu (předávacího protokolu). Záruka se vztahuje na nové díly a provedenou práci. Opravený produkt musí být při předání řádně a funkčně vyzkoušen a následně předán objednateli opravy.

REKLAMACE MOTORU

Na motory Somfy je poskytnuta záruka po dobu 5 let (60 měsíců). Tedy i v případě zániku záruky na rolety (24 měsíců), stále trvá záruka na motor jako takový. V případě zjištění závady motoru, bude tento odeslán na reklamaci k výrobci motoru. Na vyřízení reklamace platí standardní zákonná lhůta 30 dnů. Almma v takovém případě zprostředkuje reklamační zásah (posouzení a případná demontáž motoru za účelem vyřízení reklamace). Protože po uplynutí 24 měsíční záruční doby rolet již tyto nejsou v záruce, je doprava, výměna/demontáž motoru zpoplatněna dle aktuálního servisního ceníku Almma.

Servisní zásah pak může probíhat následně:

1. Roleta zůstane demontovaná = bez motoru po dobu nutnou pro vyřízení reklamace. V případě oprávněné reklamace (dle posouzení výrobce na základě záručních podmínek) vám bezodkladně poskytneme nový kus motoru.

2. Po domluvě je možné motor přímo na místě vyměnit za nový kus (bez posouzení výrobcem). V tom případě Vám bude nový motor účtován. Bude-li pak výrobcem reklamace uznána, necháme vám namontovaný nový motor a účtovanou částku vám bezodkladně vyplatíme na účet.