Předokenní rolety – důležitá ochrana stavby

Předokenní rolety chrání před sluncem i zloději
7.10.2016
Rolovací garážová vrata – obecné informace
7.10.2016
Předokenní rolety chrání před sluncem i zloději
7.10.2016
Rolovací garážová vrata – obecné informace
7.10.2016

Předokenní rolety nejsou jen záležitostí novostaveb, kde se nejčastěji využívá zamítací schránka, ale není problém upevnit předokenní roletu i dodatečně téměř na jakýkoliv rám okna či fasádu. V těchto případech se často stává předokenní roleta dominantním prvkem při pohledu na takto osazená okna nebo fasádu.

Předokenní rolety pro každého

Předokenní rolety nejsou jen záležitostí novostaveb, kde se nejčastěji využívá zaomítací schránka, ale není problém upevnit dodatečně předokenní roletu téměř na jakýkoliv rám okna či fasádu. V těchto případech se často stává předokenní roleta dominantním prvkem při pohledu na takto osazená okna nebo fasádu.

Dostupný komfort

Kromě tradičního ručního ovládání lze rolety osadit motory, které zaručují vysoký komfort ovládání ať již vypínačem nebo dálkovým ovládáním. V některých případech může být i motorické ovládání levnější než ruční, a to především v případech kdy je dosti složité udělat otvory přes rámy oken nebo zeď pro manuální ovládání a je zde vysoký podíl práce.

Ochrana proti hluku

Jestliže vás trápí nadměrný hluk, může předokenní roleta snížit hladinu hluku a to až o 10%. Především u silnic, kde je vysoká frekvence dopravy, je ideálním dodatečným odhlučněním a nezanedbatelný je i význam v ochraně okna proti špíně.

Bezpečnost a soukromí

Předokenní roleta výrazným způsobem zasahuje i do oblasti zabezpečení vašeho soukromí před nežádoucími pohledy a také především při ochraně vašeho majetku. Spuštěné rolety ztěžují možnost vniknutí nezvaných hostů do vašeho objektu. Při spuštěných roletách ani nehrozí rozbití skla okna působením nepříznivých klimatických podmínek.

Ochrana proti slunci a chladu

Předokenní roleta slouží jako dokonalá ochrana proti slunci a horku v letních měsících. Naopak v zimních měsících se předokenní rolety nezanedbatelně podílejí na úspoře tepelné energie. Hlavní izolantem předokenních rolet nejsou, jak by se mohlo zdát, samotné lamely, ale prostor vyplněný vzduchem, který vznikne mezi staženou roletou a oknem.

Ochrana před obtížným hmyzem

Do předokenních rolet je možné integrovat síť proti hmyzu a tím ještě rozšíříte možnosti využití vaší rolety. Konstrukčně je celý systém vyřešen tak, že lze jak síť tak i samotnou roletu používat a ovládat nezávisle na sobě.

Ochrana životního prostředí

Protože předokenní roleta má kladný vliv na úsporu energií při vytápění a chlazení domu je i šetrná k životnímu prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Montáž zdarma lze uplatnit pouze při uzavírání nové smlouvy na venkovní rolety, venkovní žaluzie a screenové rolety. Na již uzavřené smlouvy nelze akci využít. Jednotlivé slevové akce není možné kombinovat. Akce platí při objednání zakázky a zaplacení zálohy do 31. 3. 2024. Montáž zakázky musí být provedena nejdéle do 31. 5. 2024.

5 LET ZÁRUKA DÍKY GARANČNÍMU SERVISU

Standartní záruku na výrobky (24 měsíců) si můžete prodloužit až na 5 let (60 měsíců) tím, že na nich bude jednou ročně po dobu pěti let prováděn garanční servis. Tím se záruka prodlužuje vždy o rok (do dalšího garančního servisu).

Garanční servis je třeba si objednat na e-mailu servis@almma.cz nebo na telefonním čísle +420 725 003 970. Garanční servis je zpoplatněn dle aktuálního servisního ceníku.

Tato možnost prodloužení záruky se vztahuje na výrobky:

  • předokenní rolety Almma
  • garážová vrata
  • venkovní žaluzie
  • screenové rolety

Při prodloužených zárukách garantujeme dodání nového dílu (materiálu) či jeho opravu ZDARMA. Jeho případná montáž a demontáž není součástí prodloužených záruk a cena za práci a dopravu se řídí platným ceníkem servisních oprav Almma.

Reklamace v záruční lhůtě může být uplatněna pouze po předložení záručního listu (předávacího protokolu). Záruka se vztahuje na nové díly a provedenou práci. Opravený produkt musí být při předání řádně a funkčně vyzkoušen a následně předán objednateli opravy.

REKLAMACE MOTORU

Na motory Somfy je poskytnuta záruka po dobu 5 let (60 měsíců). Tedy i v případě zániku záruky na rolety (24 měsíců), stále trvá záruka na motor jako takový. V případě zjištění závady motoru, bude tento odeslán na reklamaci k výrobci motoru. Na vyřízení reklamace platí standardní zákonná lhůta 30 dnů. Almma v takovém případě zprostředkuje reklamační zásah (posouzení a případná demontáž motoru za účelem vyřízení reklamace). Protože po uplynutí 24 měsíční záruční doby rolet již tyto nejsou v záruce, je doprava, výměna/demontáž motoru zpoplatněna dle aktuálního servisního ceníku Almma.

Servisní zásah pak může probíhat následně:

1. Roleta zůstane demontovaná = bez motoru po dobu nutnou pro vyřízení reklamace. V případě oprávněné reklamace (dle posouzení výrobce na základě záručních podmínek) vám bezodkladně poskytneme nový kus motoru.

2. Po domluvě je možné motor přímo na místě vyměnit za nový kus (bez posouzení výrobcem). V tom případě Vám bude nový motor účtován. Bude-li pak výrobcem reklamace uznána, necháme vám namontovaný nový motor a účtovanou částku vám bezodkladně vyplatíme na účet.