Předokenní rolety a jejich instalace na balkóny

Předokenní rolety na balkón? Určitě ano!

 

Sluneční paprsky na tváři, obloha bez jediného mráčku. Jaro pomalu klepe na dveře a oznamuje příchod teplejších dnů. Idylka? Pro mnohé jistě ano. Pro někoho však vidina všudypřítomného sluníčka představuje noční můru. Slunceje sice krásné, ale umíi pořádně potrápit. Zvláště v momentě, když se před ním nemáte kam schovat. A takový budíček v podobě slunečních paprsků v sobotu o půl šesté nebývá úplně žádoucí. Stejně tak sluníčko asi nepochválíte ani v případě, když vám obývací pokoj promění v saunu a z vašeho domova udělá doslova peklo na zemi.

Naštěstí existuje řešení, jak podobným nepříjemnostem předejít – instalací rolet. Nebylo by skvělé si letos užít sluníčka plnými doušky, aniž byste ho po čase začali proklínat?

 

Předokenní rolety Finalm na balkon

 

„Mají předokenní rolety smysl, když bydlím v bytě? A hodí se i na balkon?“

Venkovní rolety rozhodně nejsou jen záležitostí rodinných domků, jak se někteří mylně domnívají. Stejně dobře poslouží i u bytu, zejména pokud je situovaný na jih nebo jihozápad. Instalace rolet je rovněž vhodná, máte-li balkón s francouzským oknem. Balkonová okna sice interiér bytu krásně prosvětlují, zároveň však přinášejí i mnoho nevýhod. Skrze prosklenou plochu se v létě byt přehřívá, intenzivní světlo má nepříznivý dopad na kvalitu spánku, v zimě balkonovými okny uniká teplo a bydlíte-li v přízemí nebo v nižším patře, může balkon představovat i určité riziko vloupání. Většina těchto problémů se dá snadno vyřešit instalací předokenních rolet. Pojďme si shrnout, jaké výhody venkovní rolety přináší:

  1. Bezpečí na prvním místě

Pokud máte balkon v nižším patře a trápí vás představa, že se skrz něj dostane zloděj do bytu, instalace rolet vám ušetří mnoho starostí. Spuštěné rolety chrání váš byt,protože znesnadňují vniknutí nevítaného návštěvníka – nejen, že mu nedovolí si interiér vašeho bytu předem prohlédnout oknem, ale při pokusu o vloupání jej zastaví až na 10 minut. A do toho už se většině zlodějů moc nechce.

  1. V létě příjemný chládek, v zimě teplo

Většina bytových domů se nachází ve městech, ve kterých bývá v letních měsících horko opravdu nesnesitelné. Rolety představují výborný způsob, jak udržet v bytě příjemnou teplotu a jsou rozhodně úspornější variantou než klimatizace. Věděli jste, že rolety odstíní až 10 °C?

V zimě zase rolety fungují jako skvělé těsnění – zabrání úniku tepla, čímž ušetří vaše peníze. Sečteno, podtrženo, díky roletám budete mít po celý rok v bytě příjemnou teplotu.

  1. Zdravý spánek – půl zdraví

Zvláště užitečné mohou být rolety v případě, máte-li přístup na balkon z místnosti, ve které spíte. Předokenní rolety vás ochrání před vnějším hlukem a dokonale zabrání přístupu světla. Přes den tak můžete mít krásně světlý interiér, v noci zas naprosté ticho aklid. A co je víc než opravdu kvalitní spánek?

  1. Soukromí

Váš domov není výkladní skříň. Rolety zabrání nepříjemným pohledům zvenčí, čímž vám zajistí potřebný klid a soukromí.

  1. Léto bez štípanců

V naší nabídce jsou i speciální předokenní rolety, jejichž součástí je i ochranná síť proti hmyzu. Jedná se o dva na sobě nezávislé mechanismy – pohyb sítě proti hmyzu není roletou nijak ovlivněn – takže si můžete sami zvolit, kdy mít síť staženou.

 

Ještě pořád přemýšlíte, jestli si rolety pořídit?

Odpověď je na snadě. Podívejte se do naší nabídky velkovních rolet pro dodatečnou montáž.

Můžete volit z těchto tří variant: FINALM, MODALM a ROTALM

 

Předokenní rolety pro balkóny Detail předokenní rolety na balkónu Balkón s předokenními roletami Předokenní rolety na balkon Montáž předokenních rolet na balkon Předokenní rolety na balkónu Almma Předokenní rolety na balkon Almma